FB pixel

Általános szerződési feltételek

1. Cégadatok

Cégnév: Tölgy Kiadó Kft.
Székhely: 2225 Üllő, Ady Endre u. 9.
Alapítva: 2014
Adószám: 24996781-2-13
Közösségi adószám: HU 24996781
Cégjegyzékszám: 13-09-171327
Bejegyző bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága
Számlakezelő bank és számlaszám: CIB Bank 10700581-68581125-51200002
Telefonszám: 06-70-510-3439
E-mail: info@tolgykiado.hu

 

2. Megrendelés

A Tölgy Kiadó weboldalán a megrendelések leadása kizárólag elektronikus úton, az interneten keresztül lehetséges, a www.tolgykiado.hu webcímen kitölthető megrendelőlappal, vagy a rendeles@tolgykiado.hu címre küldött e-maillel. Telefonon, faxon leadott megrendeléseket nem fogadunk el.

A rendelésekkel kapcsolatos visszaigazolásokat és információkat e-mailben küldjük el a felhasználók részére. A vásárlás feltétele a megrendelőlapon szereplő adatok megadása. A megrendelés elküldése interneten kötött, de nem aláírt szerződésnek minősül, melynek tartalma archiválásra kerül és utólagosan visszakereshető. A felhasználó teljes körű felelősséggel tartozik minden olyan rendelésért és egyéb tranzakcióért, amelynek során megrendelés-azonosítója felhasználásra kerül, ezért kérjük, ügyeljen arra, hogy személyes adataival más ne élhessen vissza.

Ha a megrendelt termék esetleg nem áll rendelkezésre, ügyfélszolgálatunk erről a rendelés feldolgozásakor azonnal tájékoztatja a vevőt, és a bankkártyával előre kifizetett ellenértéket visszautalja a vevő részére, a megrendelést követő 30 napon belül. A Tölgy Kiadó fenntartja a jogot, hogy abban az esetben, ha egy megrendelés annak feladója vagy tartalma miatt szokatlannak minősül, a megadott adatokat ellenőrizze, illetve a szerződéstől elálljon. A weboldalon keresztül rendelhető legnagyobb érték 100 000 Ft, amennyiben ennél nagyobb összegben szeretne rendelni, keresse ügyfélszolgálatunkat a 06-70-510-3439 telefonszámon (munkanapokon 10:00 és 15:00 óra között) vagy a rendeles@tolgykiado.hu email címen.

3. Elállás

A 17/1999. (II. 5.) Korm.-rendelet értelmében a vásárló – amennyiben a művet csomagküldéssel vásárolta meg – indoklás nélkül elállhat a vásárlástól a kézhezvételtől számított 8 munkanapon belül. Kézhezvételi időpont a bolti átvétel esetében a rendelés bolti átvételének időpontja, házhoz szállítás esetén a futártól történő átvétel időpontja. Ezek a bolti blokkal/számlával, ill. a futártól kapott nyugtával bizonyíthatók. A hatályos törvények alapján a könyveket a vevőnek kell visszaküldenie saját költségén (nem utánvéttel!)sérülésmentesen, fóliázott könyv esetén bontatlan állapotban. A küldemény kézhezvételétől számított 30 napon belül cégünk visszajuttatja a vevőnek az első kiszállítás összegével csökkentett vételárat. Ha a terméket a vevő már használatba vette, és nem tudja sérülésmentesen visszajuttatni, nem vállaljuk a termék visszavásárlását. A visszavásárlási jog csak akkor érvényesíthető, ha a mű csomagolását (fóliázás) nem bontotta fel.

4. Jótállás, szavatosság, reklamációk kezelése

Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 49/2003. GKM-rendeletben foglaltak az irányadók. Ha a megrendelt termék hibás, vagy a szállítás során megsérült, akkor azt cégünk díjmentesen kicseréli. Amennyiben a cserére nincs mód, a vásárló elállhat a vásárlástól. A szállítási sérülést a vevőnek az áru átvételekor kell a futárnak vagy a boltban jeleznie és azt az átvételi elismervényen megjegyzésként feltüntetni.

A reklamációk intézése írásban (reklamacio@tolgykiado.hu), vagy telefonon (06-70-510-3439) történik. A beérkező reklamációkat 15 napon belül megválaszoljuk.

5. Felelősség korlátozása

Cégünk arra törekszik, hogy a weboldalunkon megjelenő adatok (termékek ára, elérhetősége, leírása, stb.) a lehető legpontosabbak legyenek, azonban azokban változás, elírás mindezek ellenére előfordulhat. Az adatokban előforduló esetleges hibákért, elírásokért felelősséget nem vállalunk. A termékekről feltüntetett képek jellemzően megegyeznek azzal, amelyet Ön ténylegesen kézhez is kap, de eltérés itt is lehetséges, amellyel kapcsolatban felelősséget szintén nem vállalunk (pl. a termék eltérő borítóval kapható, mint ami a képen szerepel, de ugyanazzal a tartalommal).

Az interneten történő vásárlás feltételezi a vásárló részéről az internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a szoftverproblémákra és az internet használata során felmerülő hibákra, veszélyekre. A fentiek miatt a Kadima Bt és a Tölgy Kiadó nem vállal felelősséget, sem az internetes hálózatban történő bármilyen működési hiba miatt, továbbá bármilyen adat, elküldött vagy fogadott e-mail elvesztése, a küldő vagy a fogadó oldalán a spam-szűrő túlzott aktivitása miatt levélszemét mappába kerülés, és emiatt okozott késedelem vagy kiesés miatt, valamint a kommunikációs vonalban történő bármilyen meghibásodásért, akár a küldő, akár a fogadó oldalán, akár a közbeeső csatornák bármelyikén.

6. Hírlevél küldése

A Kiadó jogosult a felhasználók részére hírlevelet vagy egyéb reklámlevelet küldeni, amennyiben a felhasználó a megrendeléskor vagy az erről részünkre megküldött e-mailben a megfelelő adatai megadásával előzetesen hozzájárult. A felhasználó ezt a hozzájárulását bármikor jogosult visszavonni. Ebben az esetben a Kiadó a visszavonást követően a felhasználó részére több hírlevelet, illetve egyéb reklámlevelet nem küld, továbbá törli a felhasználó adatait a hírlevélre feliratkozott felhasználók adatai közül.

7. Adatkezelési nyilatkozat

Cégünk az egyedüli jogosult a vásárlóra vonatkozó információk kezelésére. Felhívjuk a figyelmét, hogy személyes adatait a szerződés teljesítése, és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tároljuk. Adatait harmadik félnek nem adjuk át, kivéve, ha a szerződés teljesítésekor a harmadik fél cégünk alvállalkozójaként működik velünk együtt. Ebben az esetben az alvállalkozók a cégünk által átadott személyes adatokat semmilyen módon nem jogosultak megőrizni, felhasználni, illetve további személyeknek átadni. Adatainak kezelésekor az Adatvédelmi Törvénynek megfelelően járunk el.

Adatkezelés nyilvántartási szám: NAIH-77007/2014.

8. A weboldalt üzemelteti a Kadima Bt.

Székhely: 2225 Üllő, Ady Endre u. 9.
Alapítva: 2003
Adószám: 21855757-2-13
Közösségi adószám: HU 21855757
Cégjegyzékszám: 13-06049901
Bejegyző bíróság: Pest megyei Cégbíróság
Telefonszám: 06-70-510-3439
E-mail: kadima@kadima.hu

Adatkezelés nyilvántartási szám: NAIH-77007/2014.